Video Mapping

Video Mapping, bir yüzeyin (genellikle bir binanın duvarı veya sahne gibi büyük bir nesne) üstüne video projeksiyonu yaparak yüzeyin tamamını veya bölümlerini kaplayacak şekilde içerikler oluşturma sanatıdır.

Video Mapping Nedir?

Video Mapping, görsel sanatların yenilikçi bir türüdür ve genellikle binalar, sahneler ve diğer büyük yapılar gibi fiziksel yüzeylere uygulanır. Bu teknik, bir projeksiyon cihazı kullanarak yapıların yüzeylerine özel olarak tasarlanmış içeriklerin yansıtılmasını içerir. Video Mapping, izleyicilere olağanüstü ve etkileyici bir deneyim sunarken aynı zamanda mekânın mimarisini ve özelliklerini vurgulamak için de kullanılır.

Video Mapping, aynı zamanda bilinen diğer adıyla Projection Mapping veya Spatial Augmented Reality, görsel sanatların yenilikçi bir türüdür ve genellikle binalar, sahneler, heykeller ve diğer büyük yapılar gibi fiziksel yüzeylere uygulanır. Bu teknik, bir projeksiyon cihazı kullanarak yapıların üç boyutlu yüzeylerine özel olarak tasarlanmış içeriklerin yansıtılmasını içerir. Ancak Video Mapping, sadece içerik yansıtmakla kalmaz, aynı zamanda yansıtılan içeriğin yapı üzerindeki fiziksel özelliklere mükemmel şekilde uyum sağlaması için karmaşık bir hesaplama ve düzenleme sürecini içerir.

Video Mapping Nasıl Çalışır?

Video Mapping, karmaşık bilgisayar yazılımları ve yüksek çözünürlüklü projektörlerin bir araya gelmesiyle gerçekleşir. Bir ekip, belirli bir yapıyı inceleyerek, projeksiyonun hangi açılardan ve nasıl uygulanacağına karar verir. Daha sonra, yapıyı çevreleyen her köşe, çıkıntı ve detayı dikkate alarak, projeksiyonun perspektifini ve içeriğini tasarlarlar.

Projeksiyon sırasında, içerik yansıtılan yapıya mükemmel şekilde uyarlanır. Bu süreçte, yapıdaki her köşe, çıkıntı ve detayın dikkate alınması gerekir. Örneğin, bir bina üzerine yapılan Video Mapping’de, pencereler, kapılar veya mimari detaylar gibi yapısal unsurların yansıtılan içeriğe nasıl entegre edileceği özenle planlanır. Böylece, projeksiyon sonucunda ortaya çıkan görüntü, izleyicilere üç boyutlu ve gerçeküstü bir deneyim sunar.

Video Mapping Kullanım Alanları

Video Mapping, çok çeşitli kullanım alanlarına sahiptir ve birçok sektörde yaratıcı ve etkileyici projelerin gerçekleştirilmesine olanak tanır.

Reklam ve Pazarlama

Mimari Vurgular

Sanat ve Performans

Etkileyici Etkinlikler

Video Mapping Çeşitleri

İç Mekan Video Mapping

Indoor çalışmalar; Topluma Açık İşletmeler, Tiyatro, Özel Davet ve Organizasyon için hazırlanan alanlar gibi kapalı mekanlarda uygulanmakta ve Projelerimiz bölümünde görebileceğiniz uygulamada ki gibi dokunabileceğinizi düşündüren sınırı olmayan prodüksiyonlardan oluşmaktadır. Video Mapping in yanı sıra organizasyonlarda, herhangi bir zemin üzerine hazırlanan ve size özel tasarlanmış interaktif oyunlarda sunuyoruz.”

Dış Mekan Video Mapping

Video Mapping; Bina, Duvar veya dev zeminler, Projeksiyon cihazı ile analiz yazılımı ve video animasyonun birleşimi olan sistem kullanılarak, mekana özel tasarımlarıyla göz kamaştırıcı bir görüntü sunar. Outdoor sunum, şov ve reklamlarınız boyut kazanmakla kalmıyor hem günümüz teknolojisine ayak uyduruyor hem de hedef kitlenin dikkatini yüksek oranda çekiyor..

Sıkça Sorulan Sorular

Video Mapping, yenilikçi bir görsel teknik olup, birçok farklı alanda ilgi görmekte ve merak uyandırmaktadır. İşte bu alana dair sıkça sorulan sorular ve cevapları:

Video Mapping, projeksiyon cihazları aracılığıyla özel olarak tasarlanmış içeriklerin binalar, sahneler ve diğer büyük yapılar gibi fiziksel yüzeylere yansıtılmasıyla gerçekleşen bir görsel sanat formudur.

Video Mapping, özel yazılımlar ve yüksek çözünürlüklü projektörler kullanılarak yapılan titiz bir planlama ve içerik oluşturma sürecini gerektirir. Yapının fiziksel özellikleri dikkate alınarak içeriklerin uyumlu bir şekilde yansıtılması sağlanır.

Video Mapping, konserler, etkinlikler, reklam ve pazarlama kampanyaları, mimari vurgular ve sanat performansları gibi birçok alanda kullanılmaktadır.

Video Mapping, izleyicilere etkileyici ve unutulmaz deneyimler sunmanın yanı sıra, mekânın mimari özelliklerini vurgulayarak estetik bir katma değer sağlar.

İç mekan Video Mapping, kapalı alanlarda daha kontrollü bir ortamda gerçekleştirilirken, dış mekan Video Mapping geniş alanlarda ve genellikle daha büyük ölçekte yapılır.

Video Mapping etkinlikleri, bir ekip tarafından detaylı bir planlama sürecinden geçer ve yapılan ön çalışmaların yanı sıra projeksiyonun gerçekleştirileceği mekânın fiziksel özelliklerine göre tasarlanır.

Video Mapping içeriği, özel olarak tasarlanan yazılımlar ve grafik programları kullanılarak oluşturulur ve genellikle yapı üzerine uygun bir şekilde entegre edilecek görsel ve/veya animasyon içeriklerinden oluşur.

RAKAMLARLA DORA TEKNOLOJİ

0+

AKTİF MÜŞTERİ

0

AKTİF EKRAN

0

ÜLKEDE

%0

MEMNUNİYET

NEDEN DORA TEKNOLOJİ

20 Yıllık Deneyim

Dora Teknoloji 20 yıllık deneyimi ile sektörün öncü firmalarından biridir. Deneyimimiz; işinizi başarıya taşımak için gerekli olan vizyonumuzun göstergesidir.

Müşteri Odaklı Ekip

Uzun yıllar sektör deneyimi olan; dinamik, çözümcül, yaratıcı, müşteri odaklı ekibi ile iş ortaklarının ihtiyaç duydukları teknoloji ürünlerine kolaylıkla ulaşım sağlama, sonrasında ise ortaya çıkabilecek olası sorunlarda kendilerine yardımcı olmaktadır.

Doğru Analiz

Doğru planlanmış, isteklerinizi tam anlamıyla karşılayabilen, iyi analiz edilmiş, ihtiyaçlarınıza hizmet eden bir teknoloji çözümü oluşturmayı amaçlarız.

Yenilikçi Teknoloji:

Bütçe, ihtiyaç ve ortak isteklere en güncel donanım ve yazılımlarla beraber son teknoloji ürünlerini sağlarız.

Teknik Destek ve Kaliteli Hizmet

Proje kapsamında; satış öncesi doğru ürün ve teknolojileri kullanır, satış sonrasında ise en hızlı ve doğru teknik servisi sağlarız.

Ücretsiz Yerinde Keşif

Proje uygulama aşamasına geçmeden önce; ekibimizle yerinde ücretsiz keşif sağlayarak projenizin en efektif ürünler seçilerek sorunsuz uygulanmasını hedefleriz.

MÜŞTERİ DENEYİMLERİ

ÇÖZÜM ORTAKLARIMIZ

DANIŞMANLIĞA MI İHTİYACINIZ VAR?

Bize yazın! Sorularınıza 7/24 cevap vermek için buradayız